neděle 2. února 2014

Krekry

Honí mě mlsná ... co si dám... Do obchodu daleko .. 

Tak co si upeču sladký? slaný? 

Tak slaný.. k vínu ideál :)






A recept?:

3 hrnky hladké mouky (nebo půl univerzální a půl celozrnný, nebo špalda nebo jakákoli kombinace prostě co komu šmakuje)

2 lžičky soli
3 lžíce smetany
1/4 hrnku olivového oleje
3/4 hrnku teplé vody
Na posypání: hrubá sůl, mák, sezam, pepř, pizza koření prostě co kdo má rád.
Postup
Vše smíchám v robotu dohromady až se vytvoří takový bochánek. Rozdělím na 4 bochánky a nechám 20 minut odležet. Předehřeji si troubu na 220°C. Bochánky rozválím na pečícím papíře a dám s pečícím papírem na plech. Potřu vodou a rozřežu těsto na malé čtverečky  posypu solí a v mém případě mákem.
Dám do předehřáté trouby a peču do doby než začnou být okraje krásně zhnědlé cca 8-12 minut.

Upečené krekry se dají skladovat ve vzduchotěsné nádobě, když zbudou ;)

3 komentáře:

  1. Vypadaji moc chutne,urcite vyzkousim.

    OdpovědětVymazat
  2. jejda, ďakujem za úžasný receptík, ten sa fakt zíde :-)

    OdpovědětVymazat